In de race om de titel Opleider van het Jaar wordt klinisch geneticus dr. Eva Brilstra op 27 oktober tweede. De Landelijke Opleidingsprijs 2017 is een initiatief van De Jonge Specialist, de zelfstandige beroepsvereniging voor aios. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de AIOS Upgrade. Winnaar is uroloog Michael van Balken (Rijnstate), de derde plaats gaat naar orthopeed Gino Kerkhoffs (AMC).

OPLEIDER VAN HET JAAR:
DR. EVA BRILSTRA OP TWEEDE PLAATS

Onderzoekers en artsen van onder meer het UMC Utrecht ontdekken in een wereldwijd, omvangrijk onderzoek 65 nieuwe genetische factoren die wijzen op een verhoogd risico op borstkanker. Het artikel verschijnt 23 oktober in Nature. “Dit is een belangrijke stap in het ontrafelen van de genetische oorzaken van borstkanker”, aldus Rob van der Luijt, laboratoriumspecialist klinische genetica.  

NIEUWE GENETISCHE OORZAKEN BORSTKANKER ONTDEKT

FILM NIERPATIËNTEN VERENIGING NEDERLAND: LEVEN MET EEN ERFELIJKE AANDOENING

Veel nierziekten zijn erfelijk. Ook zijn er andere erfelijke aandoeningen of syndromen waarbij nierproblemen kunnen voorkomen. In dat geval heeft de patiënt niet alleen problemen met de nieren, maar ook andere klachten. Samen met nierpatiënten en onze klinisch geneticus dr. Albertien van Eerde maakt de Nierpatiënten Vereniging Nederland de film Leven met een erfelijke aandoening.

Leer met een robot opereren, bekijk chromosomen onder de microscoop, doe proefjes en ervaar hoe je dokter wordt: tijdens de open dag op zaterdag 7 oktober 2017 is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven. Ook de afdeling Genetica is present!

OPEN DAG UMC UTRECHT EN WKZ: ZATERDAG 7 OKTOBER

om deze pagina te kunnen bekijken

Draai 
je telefoon of tablet
een kwartslag

UMC Utrecht

Bekijk hier alle publicaties die over en door het UMC Utrecht gemaakt zijn.
Volledig scherm