De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kent op 30 mei 2017 aan twee genetica-onderzoekers van het UMC Utrecht ieder een Vidi-beurs van 800.000 euro toe. Daarmee krijgt onder meer onderzoek naar kanker een extra impuls.

TWEE GROTE BEURZEN VOOR DNA-ONDERZOEK

Wat is de impact van beperkte gezondheidsvaardigheden op de toegang tot genetisch onderzoek bij kanker? Dr. Margreet Ausems, klinisch geneticus, en drs. Jeanine van der Giessen, gezondheidswetenschapper en onderzoeker oncogenetica, geven hierover op 9 mei een presentatie aan een ambtelijke delegatie van de directie Markt en Consument van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

WERKBEZOEK VWS ROND THEMA TOEGANKELIJKE ZORG

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis werken zorgverleners en onderzoekers nauw samen om de diagnostiek en behandeling van kinderen steeds te verbeteren. Samen proberen zij het kind en het gezin te helpen om zo gezond mogelijk op te groeien. Het is belangrijk dat de kennis en inzichten ook voor collega’s beschikbaar zijn. Daarom vindt in de week van maandag 8 mei tot en met vrijdag 12 mei 2017 in het Wilhelmina Kinderziekenhuis de Child Health-week plaats. 

CHILD HEALTH-WEEK: VIA ONDERZOEK NAAR BETERE BEHANDELING

NIEUW FILMPJE: GENETICA & GERICHTE ZORG VOOR EDUARD EN ZIJN FAMILIE

Eduard van Ginkel is geboren met het sticklersyndroom en een robinsequentie. Hij is tien, doet het goed op school en kan al heel aardig cello spelen. De afdeling Genetica heeft een filmpje over hem gemaakt. Daarin vertellen Eduard en zijn ouders over de aandoening, erfelijkheid, wat dat voor hen betekent en de zorg in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

In mei start klinisch geneticus
dr. Dietje Fransen van de Putte met een geneticaspreekuur bij de Van Creveldkliniek. Deze  kliniek richt zich volledig op de diagnostiek en behandeling van mensen met bloedziekten en is onderdeel van het UMC Utrecht. 

GENETICA-
SPREEKUUR
VAN CREVELD-
KLINIEK

om deze pagina te kunnen bekijken

Draai 
je telefoon of tablet
een kwartslag

UMC Utrecht

Bekijk hier alle publicaties die over en door het UMC Utrecht gemaakt zijn.
Volledig scherm