Het medisch secretariaat en de casemanagers van de afdeling Genetica zijn ons visitekaartje en coördineren de patiëntenzorg. Dat start met het supersnel opnemen van de telefoon. Binnen het UMC Utrecht zitten we hiermee, net als vorig jaar, aan de top. Patiënten en verwijzers worden snel te woord gestaan.
WELKOM BIJ DE AFDELING GENETICA!
Speciaal voor (ouders van) zorgvragers heeft de afdeling Genetica van het UMC Utrecht een webpagina gemaakt over Whole Exome Sequencing (WES). Hierop staan ook vier korte, toegankelijke voorlichtingsfilmpjes.
VIER TOEGANKELIJKE FILMPJES OVER GENETISCH ONDERZOEK MET WES
Sinds de start in 2011 is Moleculaire Mechanismen van Kanker (MMK) de cursus die studenten Biomedische Wetenschappen (BMW) het hoogst waarderen, gemiddeld met een 8,5. Over 2017 is dat zelfs een 8,6. Dr. Elly Holthuizen, coördinator van onder meer deze bachelor keuzecursus: “We vragen maximale inzet van studenten, maar ze krijgen er hoorcolleges van PI’s en écht wetenschappelijk onderzoek in het lab voor terug.”
KEUZECURSUS MOLECULAIRE MECHANISMEN VAN KANKER (MMK): DE ANIMO IS GOED!
Het Hubrecht Institute en de sectie Genetics van het UMC Utrecht hebben als eerste een biobank opgezet met levende tumorcellen van meer dan 150 borstkanker-
patiënten. De biobank maakt onderzoek mogelijk naar de weefsels en genetische kenmerken van borstkankertumoren (organoïden). Hierdoor ontstaat een schat aan informatie over de specifieke eigenschappen van verschillende typen borstkanker.
BIOBANK LEVENDE BORSTKANKER-
CELLEN MAAKT MEDICATIE OP MAAT MOGELIJK
Wetenschapsjournalist Eveline van Rijswijk bespreekt met docent Biomedische Wetenschappen
Marc van Mil in korte filmpjes in
de serie Het LAB de belangrijkste (on)mogelijkheden van DNA-onderzoek, CRISPR-Cas, inclusief feiten en fabels, gevolgen en vragen. Bekijk de films op het YouTube-kanaal van Het LAB.
DNA &
CRISPR-CAS:
MARC VAN MIL LEGT HET UIT
IN HET LAB
om deze pagina te kunnen bekijken
Draai
je telefoon of tablet
een kwartslag