Juli

Een team van onderzoekers van het Hubrecht instituut (prof. Wouter de Laat) en het Center for Molecular Medicine van het UMC Utrecht (dr. ir. Jeroen de Ridder) heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee lussen in het DNA veel gedetailleerder in kaart kunnen worden gebracht dan tot nu toe mogelijk was. Dit is belangrijk om te begrijpen hoe gezonde en ziekteveroorzakende genen worden aangestuurd.

Genen beter begrijpen met nieuwe techniek

Het Epilepsiefonds subsidieert veelbelovend onderzoek. In een van de studies die in 2019 start, onderzoekt dr. Bobby Koeleman de mogelijkheid om medicijnen tegen epilepsie gerichter toe te passen door de werkzame stoffen te verpakken in liposomen. Het Epilepsiefonds verraste Koeleman 16 juli met het goede nieuws én een taart.

Taart en subsidie Epilepsiefonds voor onderzoek Bobby Koeleman

Effectief communiceren met patiënten die laaggeletterd zijn of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben: daarover ging het symposium ‘Communiceren op maat’ op dinsdag 3 juli. Circa 2,5 miljoen Nederlanders is laaggeletterd. Een deel van de patiënten van het UMC Utrecht zal zodoende ook verminderde gezondheidsvaardigheden hebben. Veel zorgverleners die naar het symposium zijn gekomen, vinden die getallen een eyeopener. “Aandacht voor deze groep is cruciaal, ook in het onderwijs aan zorgverleners.“

Symposium: Communiceren op maat

9

16

3

Draai 
je telefoon of tablet
een kwartslag

om deze pagina te
kunnen bekijken

Over ons

'De beste zorg voor nu en in de toekomst'Omdat ieder mens de beste zorg verdient, legt het UMC Utrecht de lat voortdurend hoog. Het resultaat: vernieuwende, toonaangevende behandelingen die beantwoorden aan de zorgbehoeften van nu en de toekomst. De bijzondere kennis die hiervoor nodig is, ontwikkelen we samen met patiënten(organisaties) en diverse partners. In teamverband werken we aan oplossingen voor grote, medische vraagstukken. Per individuele patiënt wordt gekeken welke behandeling bij hem of haar past. Alles wat wij doen, is erop gericht om mensen gezond te maken en te houden. En waar mogelijk ziekte te voorkomen.

Contact

U kunt algemene informatie opvragen over
het UMC Utrecht via:

E-mail info@umcutrecht.nl of via
Telefoonnummer 088 75 555 55
Website www.umcutrecht.nl

of vul het contactformulier hieronder in:
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Zoeken

Zoek via een zoekterm naar een pagina binnen deze publicatie.
Vul minimaal 3 karakters in.

UMC Utrecht

Bekijk hier alle publicaties die over en door het UMC Utrecht gemaakt zijn.
Volledig scherm